Locatie & Historie

Een bijzondere plek

Noorderhaven vindt u aan de IJssel en aan de rand van de historische binnenstad van Zutphen. In het zuiden wordt Noorderhaven begrensd door de spoorlijn Arnhem-Deventer en in het noorden door bedrijventerrein De Mars met o.a. woonwinkel Eijerkamp.

De komende jaren gaat er nog veel gebeuren in Noorderhaven. In totaal komen er circa 1100 woningen in allerlei soorten en maten voor ongeveer 2500 inwoners. Naar verwachting is Noorderhaven in 2025 af.

Historie Zutphen

In Noorderhaven is de geschiedenis tastbaar aanwezig. De historische panden ’Het Koelhuis’, ‘Pakhuis Noorderhaven’ en de ‘Zutphense Broodfabriek’ zijn nieuw leven ingeblazen en straatnamen verwijzen naar vroeger.

De historische haven en ook het oude stratenpatroon is in ere hersteld. De hofjes van Zutphen krijgen er moderne groene zusjes bij. Noorderhaven is nieuw, maar wel met het karakter van toen.

Wonen in Zutphen

Zutphen is een prachtige oude stad waar de vele torens het stadsgezicht bepalen. Het hart van de stad bestaat uit kronkelige straatjes met statige koopmanshuizen. De groene hofjes vormen een oase van rust. Rondom het centrum zie je oude vestingwerken, stadsmuren en wallen.

Het is een moderne en bruisende stad met legio winkels, horecagelegenheden en cultureel aanbod. En helemaal fijn, vanaf Noorderhaven loopt u er zo naartoe.

Natuur & omgeving

Zutphen maakt onderdeel uit van de Achterhoek. Een gevarieerde streek ten oosten van de IJssel met bossen, landgoederen, kleine rivieren en pittoreske dorpjes.