Wooncomplex

119 Appartementen in Noorderhaven

De appartementen op de begane grond zijn bereikbaar via hun eigen voordeur aan de Noorderhavenstraat, Groote Bolwerk, Contrescarp of Dreef. De appartementen op de verdiepingen zijn bereikbaar via de centrale entrees aan Groote Bolwerk, Dreef of Noorderhavenstraat. De centrale entrees hebben een hoogwaardige afwerking, een bellentableau met videofoon en een automatische toegangsdeur die met de videofoon vanuit de appartementen te openen is. De postbussen bevinden zich op de begane grond naast de centrale entrees of in de voordeur van de begane grond woningen.

In het midden van het complex is er een gezamenlijke, besloten binnentuin waar de bewoners gebruik van kunnen maken. De binnentuin wordt voorzien van beplanting, bankjes, een wadi voor de tijdelijke opslag van regenwater en een hardhouten pergola met begroeiing waaronder geparkeerd kan worden. Het binnenterrein wordt afgesloten met een poort aan de Noorderhavenstraat.

7 Eengezinswoningen in Noorderhaven

De eengezinswoningen zijn gelegen aan de Noorderhavenstraat. Voor de woningen wordt op gemeentegrond een pleintje gecreëerd met beplanting, houten zitvlonders, houten en natuurstenen zitbanken en waterelementen zoals fonteinspuiters en waterbobbels.

Alle tuinen hebben een aangelegd betegeld terras aan de woonkamerzijde. In de achtertuinen liggen grasmatten en de achtertuinen hebben op de
erfgrens een gaashekwerk met begroeiing plus een afsluitbare draaipoort aan de achterzijde. Een tuinpad met tegels leidt naar een houten berging achter in de tuin. De houten berging van verduurzaamd vuren is voorzien van een wandschakelaar, wandcontactdoos, lichtpunt en een buitenarmatuur. De deur van de berging is van hardhout en geschilderd in de kleur grijs.